Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-02-2017
Kolejne danie typu co mam w lodówce i "pod ręką". Szczególnie polecam gruszkę w occie. Moja mama zawsze robiła kilka słoików takiej gruszki do spiżarni. Dla mnie pycha.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11881
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16175
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11881
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16175
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5144
Składniki
Wylepiłem ciastem okrągłą formę i gęsto nakłułem widelcem. Boki wysmarowałem roztrzepanym żółtkiem, wstawiłem do lodówki na pół godziny. Boczek pokroiłem w dość szerokie paski. Gruszkę w pół plasterki, ser feta w kostkę, pomidora na grube plastry. Roztrzepałem jajka ze śmietaną, dodałem tymianek, doprawiłem solą i pieprzem. Ciasto wyjąłem z lodówki, ułożyłem na nim plastry pomidora, na nich boczek, gruszkę i kostki sera. Całość zalałem sosem. Posypałem pokrojonym szczypiorkiem. Zapiekałem ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.