Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i mega pyszna tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem, pieczarkami i serem kozim. Pomysł na szybki obiad lub kolację dla miłośników ciasta francuskiego. Poniższy przepis na formę do tarty o średnicy 28 cm:
Szpinak rozmrozić i przełożyć na patelnię z odrobiną tłuszczu, chwilę smażyć, dodać przeciśnięty czosnek, śmietanę, ser pleśniowy, doprawić solą i pieprzem, i smażyć do odparowania wody, wystudzić.
Pieczarki pokroić na cienkie plastry i usmażyć na osobnej patelni, doprawić solą i pieprzem, następnie wystudzić.
Ser kozi zetrzeć na grubej tarce.
Formę do tarty wysmarować olejem. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i wyłożyć na formę. Dokładnie docisnąć, wystające kawałki obciąć i ew. wykleić nimi boki formy. Resztę pokroić na cienkie długie paski, które wyłożymy na górę tarty. Ciasto ponakłuwać widelcem, żeby zbytnio nie wyrosło. Upiec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni góra-dół przez ok. 7-8 minut, ma się podpiec.
Formę wyjąć, wyłożyć szpinak, na to pieczarki, na to tarty ser, a górę udekorować paskami z ciasta francuskiego. Włożyć z powrotem do piekarnika i piec jeszcze ok. 15-20 minut do zrumienienia.
Po wyjęciu formę z tartą odstawić na ok. 5 minut, żeby odpoczęła.
SMACZNEGO!!!
Rewelacyjny makaron z kremowym sosem ze szpinaku i serka mascarpone
Odsłon: 10218
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 144
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 851
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 19
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 57
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 144
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 851
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 19
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 57
Składniki
Szpinak rozmrozić i przełożyć na patelnię z odrobiną tłuszczu, chwilę smażyć, dodać przeciśnięty czosnek, śmietanę, ser pleśniowy, doprawić solą i pieprzem, i smażyć do odparowania wody, wystudzić. Pieczarki pokroić na cienkie plastry i usmażyć na osobnej patelni, doprawić solą i pieprzem, następnie wystudzić. Ser kozi zetrzeć na grubej tarce. Formę do tarty wysmarować olejem. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i wyłożyć na formę. Dokładnie docisnąć, wystające kawałki obciąć i ew. wykleić nimi boki formy. Resztę pokroić na cienkie długie paski, które wyłożymy na górę tarty. Ciasto ponakłuwać widelcem, żeby zbytnio nie wyrosło. Upiec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni góra-dół przez ok. 7-8 minut, ma się podpiec. Formę wyjąć, wyłożyć szpinak, na to pieczarki, na to tarty ser, a górę udekorować paskami z ciasta francuskiego. Włożyć z powrotem do piekarnika i piec jeszcze ok. 15-20 minut do zrumienienia. Po wyjęciu formę z tartą odstawić na ok. 5 minut, żeby odpoczęła. SMACZNEGO!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Niezwykle kremowe risotto z kurczakiem i szparagami.
Odsłon: 228
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 57