Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i mega pyszna tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem, pieczarkami i serem kozim. Pomysł na szybki obiad lub kolację dla miłośników ciasta francuskiego. Poniższy przepis na formę do tarty o średnicy 28 cm:
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 217
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34123
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 515
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3486
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 217
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34123
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 515
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3486
Składniki
Szpinak rozmrozić i przełożyć na patelnię z odrobiną tłuszczu, chwilę smażyć, dodać przeciśnięty czosnek, śmietanę, ser pleśniowy, doprawić solą i pieprzem, i smażyć do odparowania wody, wystudzić. Pieczarki pokroić na cienkie plastry i usmażyć na osobnej patelni, doprawić solą i pieprzem, następnie wystudzić. Ser kozi zetrzeć na grubej tarce. Formę do tarty wysmarować olejem. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i wyłożyć na formę. Dokładnie docisnąć, wystające kawałki obciąć i ew. wykleić nimi boki formy. Resztę pokroić na cienkie długie paski, które wyłożymy na górę tarty. Ciasto ponakłuwać widelcem, żeby zbytnio nie wyrosło. Upiec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni góra-dół przez ok. 7-8 minut, ma się podpiec. Formę wyjąć, wyłożyć szpinak, na to pieczarki, na to tarty ser, a górę udekorować paskami z ciasta francuskiego. Włożyć z powrotem do piekarnika i piec jeszcze ok. 15-20 minut do zrumienienia. Po wyjęciu formę z tartą odstawić na ok. 5 minut, żeby odpoczęła. SMACZNEGO!!!