Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrób pyszny obiad z kurczakiem i cukinią. Wytrawna tarta to nie tylko świetna opcja na obiad, czy kolację, ale również doskonała imprezowa przekąska. Dodatek słonego sera feta doskonale podbije smak dania. Tartę możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 758
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22797
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15205
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45734
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 758
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22797
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15205
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45734
Składniki
Do mąki dodaj zimne masło, jajko oraz sól. Zagniataj całość do uzyskania gładkiej masy, w razie potrzeby możesz dolać odrobinę mleka. Ciasto zawiń w folię i odłóż do lodówki na pół godziny. Po upływie tego czasu wyjmij je z lodówki, rozwałkuj i wyłóż na posmarowaną masłem formę (30 cm). Nakłuj ciasto widelcem i piecz przez około kwadrans w 200 stopniach, aż nabierze złotego koloru.
Szalotkę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę, podsmaż na oliwie na złoty kolor. Dołóż pokrojoną pierś z kurczaka, oprósz solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną w cienkie plastry cukinię, smaż do momentu, aż zmięknie.
Jajka wbij do miseczki, dolej mleko, dodaj szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wszystko wymieszaj. Na upieczoną tartę wyłóż przestudzony farsz, a następnie wlej jajeczną masę. Dodaj pokruszony ser feta. Piecz całość w 170 stopniach z termoobiegiem przez około pół godziny, aż masa dobrze się zetnie.