Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z czereśniami i bezą"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3275
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 196
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3275
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 196
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Składniki
Mąkę połącz z cukrem i solą. Masło pokrój w kostkę, dodaj żółtko, wodę i zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i wstaw na godzinę do lodówki. Formę do tarty wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą, wyłóż ciasto.
Wstaw je do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 minut w temp. 170 stopni C. W międzyczasie przygotuj bezę – białka ubij na sztywno, stopniowo dodając cukier. Na koniec wsyp mąkę i dobrze wymieszaj. Na podpieczony spód wyłóż wydrylowane czereśnie i przykryj je bezą. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25 minut.
• 45 minut + czas odstawienia • dla 3–4 osób • cena 14 zł.Źródło: Show