Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z czereśniami i bezą"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Składniki
Mąkę połącz z cukrem i solą. Masło pokrój w kostkę, dodaj żółtko, wodę i zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i wstaw na godzinę do lodówki. Formę do tarty wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą, wyłóż ciasto.
Wstaw je do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 minut w temp. 170 stopni C. W międzyczasie przygotuj bezę – białka ubij na sztywno, stopniowo dodając cukier. Na koniec wsyp mąkę i dobrze wymieszaj. Na podpieczony spód wyłóż wydrylowane czereśnie i przykryj je bezą. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25 minut.
• 45 minut + czas odstawienia • dla 3–4 osób • cena 14 zł.Źródło: Show