Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z grzybami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414714
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414714
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Przygotuj ciasto: połącz mąkę, ser, masło i jajka. Wyrób ciasto i odłóż na godzinę. Przygotuj farsz: oczyszczone i pokrojone grzyby wrzuć na rozgrzany olej. Dodaj pietruszkę (szczyptę zostaw do dekoracji) i tymianek. Duś 3-4 minuty. Przełóż do miski i ostudź. Wymieszaj z parmezanem i jajkami. Dopraw.
Ciasto cienko rozwałkuj i wyłóż nim blachę do tarty (pamiętaj, aby wyłożyć także boki). Nałóż farsz i przykryj plastrami boczku. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st. C. Piecz przez 15 minut, a następnie obniż temperaturę do 180 st. C i piecz przez około 20 minut. Tuż przed podaniem tartę udekoruj natką pietruszki.
Czas przygotowania: 50 min 190 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień