Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy rozpoczęty, więc czas na potrawy .
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 255
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 255
Składniki
Wykonanie: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, przyprawy, żółtko. Wyrobić ciasto. W między czasie pokroić grzyby, smażyć na maśle , przyprawić solą pieprzem i tymiankiem. Kiedy woda z grzybów wyparuje odstawić na bok, dodać śmietankę kremówkę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Formę wylepić ciastem i włożyć do piekarnika na 20 minut. Gdy ciasto się zarumieni dodać farsz, na wierzch ułożyć plastry sera żółtego i zapiekać kolejne 30 minut. Podawać na ciepło, najlepiej z jakąś surówką.