Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy rozpoczęty, więc czas na potrawy .
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Wykonanie: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, przyprawy, żółtko. Wyrobić ciasto. W między czasie pokroić grzyby, smażyć na maśle , przyprawić solą pieprzem i tymiankiem. Kiedy woda z grzybów wyparuje odstawić na bok, dodać śmietankę kremówkę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Formę wylepić ciastem i włożyć do piekarnika na 20 minut. Gdy ciasto się zarumieni dodać farsz, na wierzch ułożyć plastry sera żółtego i zapiekać kolejne 30 minut. Podawać na ciepło, najlepiej z jakąś surówką.