Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy rozpoczęty, więc czas na potrawy .
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 95
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 97
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 639
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 95
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 97
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 639
Składniki
Wykonanie: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, przyprawy, żółtko. Wyrobić ciasto. W między czasie pokroić grzyby, smażyć na maśle , przyprawić solą pieprzem i tymiankiem. Kiedy woda z grzybów wyparuje odstawić na bok, dodać śmietankę kremówkę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Formę wylepić ciastem i włożyć do piekarnika na 20 minut. Gdy ciasto się zarumieni dodać farsz, na wierzch ułożyć plastry sera żółtego i zapiekać kolejne 30 minut. Podawać na ciepło, najlepiej z jakąś surówką.