Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z jabłkami i rodzynkami"
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Odsłon: 157
Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym
Odsłon: 176
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Odsłon: 157
Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym
Odsłon: 176
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Jabłka obierz, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na plastry, a następnie na kawałki. Wymieszaj je z cynamonem. Rodzynki odsącz, wymieszaj z mąką.
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj masło i proszek do pieczenia, posiekaj nożem tak, by powstały grudki. Dodaj cukier, cukier waniliowy, żółtka i jajko. Zagnieć ciasto, schłodź.
Formę do tarty wysmaruj masłem. Wyklej ciastem tartę, ponakłuwaj ją widelcem.
Ułóż na cieście kawałki jabłek, posyp cukrem. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C. Ostudź. Możesz posypać cukrem pudrem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień