Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na lunch
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5088
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 293
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13381
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5088
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 293
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13381
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Blaszke do tarty wykladamy gotowym ciastem kruchym (mozna dostac mrozone np w Lidlu) Nakluwamy gesto widelcem spod ciasta lub wykladamy papierem do pieczenia i wsypujemy groszek ceramiczny, zeby podpiec na "slepo" Podpiekamy 10 minut.
W miedzy czasie podsmazamy delikatnie cebulke pokrojona w piorka ze szczypta soli. Wazne, aby cebuli nie przypalic, jedynie zeszklic. Roztrzepujemy trzy jajka ze smietanka, doprawiamy ziolami, pieprzem i sola. Na podpieczonym ciescie, rozkladamy pokruszony, badz porwany kozi ser, cebulke i zalewamy jajkami ze smietanka. Zmniejszamy temp piekarnika do 160C i pieczemy tarte 40 min do zlotego koloru. Podajemy z ulubiona zielona salata. Smacznego