Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na lunch
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5554
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 109
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10594
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 712
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5554
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 109
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10594
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 712
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Blaszke do tarty wykladamy gotowym ciastem kruchym (mozna dostac mrozone np w Lidlu) Nakluwamy gesto widelcem spod ciasta lub wykladamy papierem do pieczenia i wsypujemy groszek ceramiczny, zeby podpiec na "slepo" Podpiekamy 10 minut.
W miedzy czasie podsmazamy delikatnie cebulke pokrojona w piorka ze szczypta soli. Wazne, aby cebuli nie przypalic, jedynie zeszklic. Roztrzepujemy trzy jajka ze smietanka, doprawiamy ziolami, pieprzem i sola. Na podpieczonym ciescie, rozkladamy pokruszony, badz porwany kozi ser, cebulke i zalewamy jajkami ze smietanka. Zmniejszamy temp piekarnika do 160C i pieczemy tarte 40 min do zlotego koloru. Podajemy z ulubiona zielona salata. Smacznego