Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny przepis jeśli masz niewiele czasu na przygotowanie obiadu, albo za chwilę mają się zjawić goście.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10454
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4446
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1002
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7926
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 243
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10454
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4446
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1002
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7926
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 243
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 216
Składniki
Filet z kurczaka umyć a następnie pokroić w kostkę, obsypać przyprawą do gyrosa i usmażyć. W czasie kiedy kurczak będzie się smażył, można przygotować formę na tartę i ciasto. Jeśli nie masz specjalnej formy możesz tak jak ja użyć przykrywki od naczynia żaroodpornego. Naczynie należy posmarować olejem lub oliwą, a następnie wyłożyć ciastem francuskim. Ciasto trzeba ponakłuwać widelcem
Na ciasto wykładamy usmażonego kurczaka, a także pokrojony w kostkę ser pleśniowy i posypujemy zieloną pietruszką.
Całość należy zalać śmietaną rozbitą z czterema całymi jajkami oraz przyprawioną solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami według upodobania i w zależności od tego z czym robimy tartę. Ja dodałam cząber i zioła prowansalskie.
Tak przygotowaną tartę należy wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach, aż masa śmietanowo-jajeczna się zetnie, a ciasto przyrumieni.
A potem już tylko wystarczy pokroić i nałożyć na talerz :) Smacznego!