Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z łososiem i brokułami"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2665
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 258
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2611
Sos przygotowany z brokułów, śmietany z dodatkiem szczypiorku i wędzonego łos...
Odsłon: 2047
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2665
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 258
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2611
Sos przygotowany z brokułów, śmietany z dodatkiem szczypiorku i wędzonego łos...
Odsłon: 2047
Składniki
Mąkę wymieszaj z masłem. Dodaj 3 łyżki zimnej wody i sól. Zagnieć gładkie ciasto. Formę na tartę wylep ciastem i włóż na noc do lodówki.
Rybę i brokuł oczyść i pokrój na kawałki. Następnie gotuj na parze 8 minut. Ciasto wyjmij z lodówki i nakłuj widelcem w wielu miejscach. Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 10 minut w temperaturze 200° C. Wyjmij i przestudź.
W tym czasie jajka roztrzep ze śmietaną. Dodaj starty ser, brokuły i łososia. Dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 180° C. Wlej nadzienie do formy z ciastem. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze godzinę. Tartę udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Na żywo