Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w cieście piwnym to słodkość, która szybko zniknie z talerza. ;)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1173
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1173
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Truskawki umyć, odciąć szypułki, osuszyć.
Przygotować ciasto. Do miski przesiać mąkę, dodać jajko i szczyptę soli i rozrobić ciasto powoli dolewając piwo. Ciasto powinno być dość gęste. Na ok godzinę odstawić do lodówki.
Na chwilę przed upływem czasu ubić białka na sztywno dodając stopniowo cukier puder.
Olej rozgrzać w rondelku.
Ciasto z lodówki połączyć z białkiem, wymieszać.
Truskawki maczać w cieście i wrzucać na olej. Smażyć do zarumienienia i odkładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Gotowe truskawki posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)