Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w cieście piwnym to słodkość, która szybko zniknie z talerza. ;)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2099
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101785
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6210
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2099
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101785
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6210
Składniki
Truskawki umyć, odciąć szypułki, osuszyć.
Przygotować ciasto. Do miski przesiać mąkę, dodać jajko i szczyptę soli i rozrobić ciasto powoli dolewając piwo. Ciasto powinno być dość gęste. Na ok godzinę odstawić do lodówki.
Na chwilę przed upływem czasu ubić białka na sztywno dodając stopniowo cukier puder.
Olej rozgrzać w rondelku.
Ciasto z lodówki połączyć z białkiem, wymieszać.
Truskawki maczać w cieście i wrzucać na olej. Smażyć do zarumienienia i odkładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Gotowe truskawki posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)