Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w cieście piwnym to słodkość, która szybko zniknie z talerza. ;)
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52028
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 126
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52028
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 126
Składniki
Truskawki umyć, odciąć szypułki, osuszyć.
Przygotować ciasto. Do miski przesiać mąkę, dodać jajko i szczyptę soli i rozrobić ciasto powoli dolewając piwo. Ciasto powinno być dość gęste. Na ok godzinę odstawić do lodówki.
Na chwilę przed upływem czasu ubić białka na sztywno dodając stopniowo cukier puder.
Olej rozgrzać w rondelku.
Ciasto z lodówki połączyć z białkiem, wymieszać.
Truskawki maczać w cieście i wrzucać na olej. Smażyć do zarumienienia i odkładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Gotowe truskawki posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)