Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w cieście piwnym to słodkość, która szybko zniknie z talerza. ;)
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8586
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17404
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 541
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 83
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 209
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8586
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17404
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 541
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 83
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 209
Składniki
Truskawki umyć, odciąć szypułki, osuszyć.
Przygotować ciasto. Do miski przesiać mąkę, dodać jajko i szczyptę soli i rozrobić ciasto powoli dolewając piwo. Ciasto powinno być dość gęste. Na ok godzinę odstawić do lodówki.
Na chwilę przed upływem czasu ubić białka na sztywno dodając stopniowo cukier puder.
Olej rozgrzać w rondelku.
Ciasto z lodówki połączyć z białkiem, wymieszać.
Truskawki maczać w cieście i wrzucać na olej. Smażyć do zarumienienia i odkładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Gotowe truskawki posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)