Do góry

Dania główne Przepis na:

tarta z mascarpone i łososiem

tarta z mascarpone i łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7902

Dodano:

Odsłon: 5154

szybko i smacznie :))

Składniki

  • ciasto francuskie (kupne)
  • 3 jajka
  • 250 g serka mascarpone
  • garść żółtego startego sera
  • sól, pieprz
  • 150 g łososia wędzonego
  • 2-3 łyżki szczypiorku
  • 4 łyżki mleka
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. naczynie żaroodporne (lub inne) wyłożyć ciastem francuskim tak żeby brzegi naczynia też były częściowo wyłożone ciastem. Do miski wbić jajka, dodać mascarpone, garść żółtego sera i pokrojonego drobno łososia, wszystko razem wymieszać dodać mleko, sól i pieprz, ponownie wymieszać i wlać na ciasto francuskie. Piec ok 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania8731 13 maja 2013 dopiero ucze sie gotować wiec prosze o pomoc: ciasto francuskie tylko na spodzie czy równiez przykryć nim wymieszane składniki? Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 17 lutego 2013 Od razu do ulubionych. Koniecznie musimy wypróbować.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 17 lutego 2013 tak przypuszczałam, bo wiem, że Ty się specjalizujesz w łososiu (i nie tylko) :)))) mam nadzieję, że będzie Ci smakować :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 17 lutego 2013 Jak łosoś to dla mnie , bardzo ciekawa tarta :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń