Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z musem malinowym i serem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 121
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 718
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 34
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 394
Polecam.
Odsłon: 458
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 121
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 718
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 34
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 394
Polecam.
Odsłon: 458
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj nożem z masłem, dodaj cukier, żółtko, zagnieć ciasto. Schłodź. Rozwałkuj, wyłóż nim dno formy.
Maliny zagotuj z cukrem i sokiem z cytryny, przetrzyj przez sitko. Odłóż kilka łyżek soku do dekoracji. Mus zmiksuj z twarogiem, masłem, mąką, cukrem i jajkami. Wyłóż na spód, piecz 45 minut w temperaturze 180°C. Wystudź. Śmietanę ubij z cukrem na sztywno, wyłóż ją na wierzch ciasta. Polej sokiem malinowym, posyp płatkami.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień