Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z musem malinowym i serem"
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2207
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 148
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 261
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2207
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 148
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 261
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj nożem z masłem, dodaj cukier, żółtko, zagnieć ciasto. Schłodź. Rozwałkuj, wyłóż nim dno formy.
Maliny zagotuj z cukrem i sokiem z cytryny, przetrzyj przez sitko. Odłóż kilka łyżek soku do dekoracji. Mus zmiksuj z twarogiem, masłem, mąką, cukrem i jajkami. Wyłóż na spód, piecz 45 minut w temperaturze 180°C. Wystudź. Śmietanę ubij z cukrem na sztywno, wyłóż ją na wierzch ciasta. Polej sokiem malinowym, posyp płatkami.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień