Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z papryką, groszkiem i kukurydzą"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 118
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5103
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32716
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 361
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 118
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5103
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32716
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 361
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 284
Składniki
Ugotuj makaron oraz ziemniaki. Pokrój paprykę i wędlinę. Formę do tart posmaruj olejem.
Ułóż w niej plasterki ziemniaków, makaron, wędlinę, paprykę, groszek oraz kukurydzę.
Sos: jajka roztrzep z mlekiem oraz przecierem pomidorowym. Przypraw ziołami, solą, pieprzem (musi mieć zdecydowany smak). Sosem zalej przygotowane . Tartę zapiekaj około 30-35 min w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie