Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z papryką, groszkiem i kukurydzą"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Ugotuj makaron oraz ziemniaki. Pokrój paprykę i wędlinę. Formę do tart posmaruj olejem.
Ułóż w niej plasterki ziemniaków, makaron, wędlinę, paprykę, groszek oraz kukurydzę.
Sos: jajka roztrzep z mlekiem oraz przecierem pomidorowym. Przypraw ziołami, solą, pieprzem (musi mieć zdecydowany smak). Sosem zalej przygotowane . Tartę zapiekaj około 30-35 min w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie