Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z warzywami
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17219
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3159
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 547
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 170
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2091
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17219
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3159
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 547
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 170
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2091
Składniki
do mąki z sola dodać masło i posiekać nożem. Następnie wlać 4-5 łyżek wody i szybko zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki na ok 45 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i przełożyć je do natłuszczonej formy. Podpiec przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Mozzarelle pokroić w cienkie plasterki. Cukinie umyć i pokroić w cienkie plastry, a pomidorki przekroić na pól.
Na podpieczonym cieście układamy plastry sera żółtego, na serze układamy plasterki cukinii oraz mozzarrelle i pomidorki. Całość zapiekamy jeszcze przez 30 minut w 180 stopniach.