Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z warzywami
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85317
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2609
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10046
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4123
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7167
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85317
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2609
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10046
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4123
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7167
Składniki
do mąki z sola dodać masło i posiekać nożem. Następnie wlać 4-5 łyżek wody i szybko zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki na ok 45 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i przełożyć je do natłuszczonej formy. Podpiec przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Mozzarelle pokroić w cienkie plasterki. Cukinie umyć i pokroić w cienkie plastry, a pomidorki przekroić na pól.
Na podpieczonym cieście układamy plastry sera żółtego, na serze układamy plasterki cukinii oraz mozzarrelle i pomidorki. Całość zapiekamy jeszcze przez 30 minut w 180 stopniach.