Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8162
Dodano: 07.11.2011
Odsłon: 34617
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ciastem wykładamy formę do tart łącznie z jej bokami. Na łyżce oliwy podsmażamy szynkę, po chwili dodajemy pokrojonego w półtalarki pora. Smażymy chwilę, przyprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką i dusimy, aż por zmięknie. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 2 łyżki natki, mieszamy i wykładamy na ciasto. Jajka mieszamy z jogurtem i startym serem, doprawiamy do smaku i wylewamy na tartę. Wierzch można posypać parmezanem. Tartę zapiekamy w 180 stopniach około 30 minut. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

szalotka 21 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam:) podpiekłam ciasto i wyszło idealne:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 09 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Można wcześniej podpiec samo ciasto, tak z 10 minut w 200 stopniach obciążone np. fasolą, by się nie wybrzuszyło. Pozdrawiam również!0 Kto głosował? | Odpowiedz

lukrowababeczka 09 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Witam serdecznie!! Ma Pani super przepisy! Chetnie z nich korzystam. Boję się czy to ciasto francuskie się nie zapadnie pod składnikami?? Mam jakies przykre doświadczenia z tym ciastem ;-( Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

kaska1 08 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
A nie mialam pomyslu co zrobic dzisiaj na kolacje . Super przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz