Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z wędzonymi szprotkami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Ciasto wyłóż na blachę i podpiecz chwilę w piekarniku. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, posyp solą i zeszklij na patelni. Dodaj miód z sokiem cytrynowym i smaż 2-3 minuty. Wymieszaj z tymiankiem i czarnym pieprzem.
Na cieście rozsmaruj śmietanę połączoną z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na wierzchu ułóż przygotowane warzywa oraz wędzone szprotki.
Włóż tartę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. 15 minut.Źródło: Kurier TV