Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tartę ze szparagami
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 121
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40249
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3886
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 738
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 121
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40249
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3886
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 738
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Wylep nim dno i boki tortownicy. Wstaw do lodówki na 30 minut, aby ciasto się schłodziło. Po schłodzeniu na tarte nakłuć widelcem i położyć pergamin, na pergamin nasypać coś na obciążenie (u mnie fasola). Podpiekać przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upływie tego czasu zdjąć pergamin i podpiekać jeszcze ok 10 minut bez obciążenia do momentu aż ciasto się zarumieni.
Na podpieczone ciasto układamy szparagi i posypujemy kukurydzę. Jajka roztrzepujemy z śmietanką, mlekiem i serem. Doprawiamy przyprawami i wylewamy na tarte. Wszystko razem jeszcze zapiekamy przez 15-20 minut.