Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tartę ze szparagami
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36536
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 379
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9191
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36536
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 379
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9191
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Wylep nim dno i boki tortownicy. Wstaw do lodówki na 30 minut, aby ciasto się schłodziło. Po schłodzeniu na tarte nakłuć widelcem i położyć pergamin, na pergamin nasypać coś na obciążenie (u mnie fasola). Podpiekać przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upływie tego czasu zdjąć pergamin i podpiekać jeszcze ok 10 minut bez obciążenia do momentu aż ciasto się zarumieni.
Na podpieczone ciasto układamy szparagi i posypujemy kukurydzę. Jajka roztrzepujemy z śmietanką, mlekiem i serem. Doprawiamy przyprawami i wylewamy na tarte. Wszystko razem jeszcze zapiekamy przez 15-20 minut.