Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj nasz przepis na wytrawną tartę ze szpinakiem i serem. Taka tarta nadaje się zarówno na podwieczorek jak i na lekką kolację. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu i zawsze można dodać coś od siebie. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
• Mąkę, sól oraz pokrojone masło przekładamy do misy
• Całość wyrabiamy za pomocą miksera planetarnego lub ręcznie a po kilku minutach dodajemy żółtko i śmietanę
• Ciasto wyrabiamy jeszcze przez kilka minut, przekładamy na stolnice i formuje kule ciasta, którą przekładamy do lodówki na 1 godzinę
• W między czasie przygotowujemy farsz, cebule kroimy na drobna kostkę i podsmażamy na patelni do uzyskania złotego koloru
• Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, podsmażamy razem z cebulą a następnie dodajemy mrożony szpinak i ciągle mieszamy do momentu rozmrożenia
• Do całości dodajemy pokrojony w kostkę ser sałatkowo-kanapkowy i podsmażamy dwie trzy minuty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
• W miseczce rozbijamy dwa jajka, dodajemy śmietankę i mieszamy
• Ciasto wyjmujemy w lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy formę a następnie nakłuwamy widelcem
• Same ciasto wstępnie pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st (termoobieg, środkowy ruszt)
• Po tym czasie ciasto wyjmujemy z piekarnika i nakładamy farsz, na wierzchu układamy połówki pomidorów koktajlowych i zalewamy mieszaniną jajek i śmietanki, całość posypujemy serem gouda
• Tak przygotowaną tartę pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach
Taki szpinak idealny jest do chleba czy makaronu.
Odsłon: 3434
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 33
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7864
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2141
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30036
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 33
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7864
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2141
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30036
Składniki
• Mąkę, sól oraz pokrojone masło przekładamy do misy • Całość wyrabiamy za pomocą miksera planetarnego lub ręcznie a po kilku minutach dodajemy żółtko i śmietanę • Ciasto wyrabiamy jeszcze przez kilka minut, przekładamy na stolnice i formuje kule ciasta, którą przekładamy do lodówki na 1 godzinę • W między czasie przygotowujemy farsz, cebule kroimy na drobna kostkę i podsmażamy na patelni do uzyskania złotego koloru • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, podsmażamy razem z cebulą a następnie dodajemy mrożony szpinak i ciągle mieszamy do momentu rozmrożenia
• Do całości dodajemy pokrojony w kostkę ser sałatkowo-kanapkowy i podsmażamy dwie trzy minuty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku • W miseczce rozbijamy dwa jajka, dodajemy śmietankę i mieszamy • Ciasto wyjmujemy w lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy formę a następnie nakłuwamy widelcem • Same ciasto wstępnie pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st (termoobieg, środkowy ruszt) • Po tym czasie ciasto wyjmujemy z piekarnika i nakładamy farsz, na wierzchu układamy połówki pomidorów koktajlowych i zalewamy mieszaniną jajek i śmietanki, całość posypujemy serem gouda • Tak przygotowaną tartę pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach
Przepisy Dania główne
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Dania główne
Naleśniki podstawowe
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 3
Naleśniki podstawowe
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 33