Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta ziemniaczana z pomidorami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13757
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13757
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
Do mąki wrzuć pokrojone masło i razem połącz. Dodaj jajko, sól i 2 łyżki śmietany. Zagnieć wszystko na jednolitą masę. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na około 40 minut. Ziemniaki pokrój w plastry. W miseczce wymieszaj szklankę śmietany, jajko, starty na grubych oczkach żółty ser i podsmażony boczek.
Całość posyp pieprzem i solą. Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na cienki placek. Włóż do formy wysmarowanej masłem i ponakłuwaj widelcem.
Następnie wyłóż podsmażoną cebulę i plastry ziemniaków. Całość zalej dokładnie masą śmietanowo-jajeczną. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 45 minut w temperaturze 175° C. 5 minut przed końcem pieczenia na wierzchu tarty połóż pokrojone w plastry pomidory.Źródło: Na żywo