Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, smakuje każdemu.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 849
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7764
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 140
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 143
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 849
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7764
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 140
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 143
Składniki
Mieszamy oba rodzaje mąki, dodajemy ,sól , suszoną bazylię , pokrojone zimne masło i margarynę. Wszystko rozcieramy dłońmi na kruszonkę , dodajemy żółtko i szybko zagniatamy jednolite ciasto. Zakrywamy folią i wstawiamy do lodówki . Wysmarowaną i posypaną formę 20 wypełniamy ciastem. Ciasto będzie się kruszyć, ale po upieczeniu jest idealne. Spód podpiekamy ok. 15 minut w 170-180 C. Szparagi obmywamy, przełamujemy i krótko gotujemy w osolonej wodzie, potem studzimy pod zimną wodą. Śmietanę mieszamy z jajkami, doprawiamy solą, gałką muszkatołową, posiekanym koperkiem i resztą składników.
Na lekko ostudzony spód tarty wylewamy śmietanę, układamy wzorek i szybko z powrotem wstawiamy do piekarnika. Pieczemy do zarumienienia ok. 40-50 minut.