Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Składniki
Dorsza ugotuj, włóż do miksera z małą ilością bulionu. Zmiksuj. Do masy dodaj pianę z dwóch białek, sól i pieprz. 1/3 mieszanki odłóż i wsyp kurkumę. Do reszty dodaj posiekaną natkę i wymieszaj. Z łososia odkrój 10 dag i pokrój w pałeczki. Resztę ryby zmiksuj z małą ilością bulionu, dodaj pianę z dwóch białek, sól, szczyptę pieprzu i żółtka. Całość wymieszaj.
Liście szpinaku sparz we wrzątku. Ostudź i posmaruj mieszanką rybną z kurkumą. Owiń nimi pałeczki łososia. Formę wysmaruj oliwą i rozłóż mieszankę łososiową. Na niej ułóż pałeczki ze szpinakiem i posmaruj masą z pietruszki. Formę owiń folią i wstaw do brytfanny z wodą. Piecz godzinę w temp. 160 °C.Źródło: Na żywo