Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś nam zachciało się rybki a że wczoraj kupiłam tilapię którą bardzo lubimy więc dziś przygotowałam ją na obiad. I nie mam zamiaru słuchać jak ludzie piszą mi komentarze że jadam rybę trującą, jakoś dziwne bo jemy ją od wielu lat i jeszcze żyjemy, po za tym jeśli byłaby trująca to przecież sklepy by takiej ryby nie sprzedawali. Podam wam przepis jak ja ją robię choć zapewne większość ludzi wie jak przygotować rybę.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 177
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 216
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 153
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 120
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1881
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 177
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 216
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 153
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 120
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1881
Składniki
Mrożoną rybę tilapię przełożyć na durszlak na całą noc aby na spokojnie ociekła z lodu. Tuż przed przygotowaniem obiadu rybę przełożyć do miski posolić i dokładnie wymieszać aby sól przeszła w każdy kawałek ryby. Następnie wsypać mąkę i również wymieszać aby ryba była dokładnie oprószona mąką.
Jak już mamy przygotowaną rybę wtedy na dużą patelnię wlać olej dobrze go rozgrzać ( nie może być olej zimny ponieważ ryba będzie się rozpadać ). Na dobrze rozgrzany olej układać przygotowaną rybę i smażyć ją na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażoną rybkę układać na talerzu. ( ja smażę rybę w głębszym oleju jest o wiele smaczniejsza ).
Usmażoną chrupiącą rybkę tilapii podałam z ziemniakami i koperkiem polanymi odrobina tłuszczu ze smażone ryby oraz surówką z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem i olejem. Rybka wyszła bardzo smaczna z wierzchu chrupiąca a w środku tak miękka aż rozpływała się w ustach.