Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś piątek ale nie specjalnie zrobiłam rybę tylko dlatego że miałam na nią ochotę. Powiem wam coś czego na pewno się nie spodziewacie, na grupie kulinarnej jedna z dziewczyn napisała mi po co wstawiam rybę która jest trująca, wyśmiałam ją i jej powiedziałam " dziewczyno a od kiedy to w sklepie rybnym sprzedają trujące ryby kiedy ona jest oczyszczona i zamrożona ? " A ona na to że przekonam się już niedługo że umrę, dobre sobie bo jakoś tą akurat rybę jadamy bardzo często i moje już nastoletnie dzieci jadły ją jeszcze jak były małe i jakoś żyjemy do dziś dnia. Więc jaki z tego morał trująca ryba daje długowieczność ha ha.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2272
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 163
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2272
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 163
Składniki
Rybę tilapia najlepiej na noc wyjąć z woreczka i położyć na durszlak aby w spokoju się odmroziła a i przy okazji osuszyła. Gdy już jest ładnie odmrożona i sucha tak z 10 minut przed smażeniem do obiadu każdy kawałek ryby nasolić z obu stron nie za dużo soli tak w sam raz aby było można zjeść.
Jak ryba już przeszła solą, jajka roztrzepać widelcem z przyprawą z dodatkiem soli. Na patelnię wlać olej aby zakrył dno patelni rozgrzać go na małym ogniu. Rybę zanurzyć w roztrzepanym jajku następnie dość obficie w bułce tartej i znowu w jajku.
Tak przygotowaną rybę ( każdy kawałek przygotowywać tuż przed smażeniem ). Na rozgrzany olej układać porcję przygotowanych ryb i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor ( czym mniejszy ogień tym lepiej usmaży się ryba i nie będzie się rozpadać, nie dolewać oleju w trakcie smażenia ).
Tak usmażoną rybkę podałam z młodymi ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem, odrobiną tłuszczu ze smażonej ryby oraz surówką z kiszonej kapusty z cebulką i olejem do smaku dodałam cukier. Ryba bardzo dobrze się smaży panierka nie odchodzi podczas smażenia. Nawet gdy rybę przełamałam widać dokładnie jak ładnie ryba trzyma się panierki jajka z bułką. Najszybszy obiad jaki można zrobić z braku czasu lub jeśli najdzie nas ochota na rybkę.