Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i pyszny torcik ziemniaczany z masą serową. Najlepszy jest na gorąco z ciągnącym się serem
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19278
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1700
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232147
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19278
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1700
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232147
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy razem z ząbkiem czosnku. Po ugotowaniu ziemniaki i czosnek przeciskamy przez praskę. Pieprz i ziele angielskie ucieramy w moździerzu. Do masy ziemniaczanej dodajemy wszystkie przyprawy, masło, jajko, mleko i ok. 30g sera żółtego. Bardzo dokładnie mieszamy.
Tortownicę natłuszczamy i wysypujemy 1 łyżeczką bułki tartej. Wykładamy pół masy ziemniaczanej. Na nią wysypujemy ser (zostawiamy trochę na górę). Na ser dajemy resztę masy ziemniaczanej. Górę wysypujemy odrobiną bułki tartej i pozostałym serem. Masę dobrze układa się mokrą łyżką. Pieczemy w 180 stopniach 45 minut. Tort podajemy na gorąco. Można go odgrzać również następnego dnia.