Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort cannelloni z mięsem i sosem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Makaron ugotuj na pół twardo (al dente) w osolonej wodzie. Osącz na durszlaku.
Mięso opłucz, drobniutko pokrój. Oprósz solą, pieprzem, papryką. Oczyść strąki papryki, pokrój na małe kawałeczki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć mięso, chwilę smaż, mieszając. Dodaj pokrojoną paprykę. Smaż razem ok. 15 minut.
Oczyść, umyj i drobno pokrój pieczarki. Włóż do mięsa i znów smaż chwilę. Zalej śmietaną. Duś, aż będą miękkie, a sos odparuje. Zdejmij patelnię z ognia, lekko ostudź. Wbij surowe jajko, wsyp połowę startego żółtego sera. Wymieszaj i przypraw. Rurki makaronowe przekrój na pół. Każdą połówkę nadziej farszem mięsnym.
Sos: masło rozpuść w rondelku. Wsyp mąkę, rozprowadź śmietaną. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Zdejmij z ognia, wsyp resztę startego żółtego sera, wbij żółtko. Wymieszaj, przypraw solą, pieprzem, mieloną gałką muszkatołową.
Faszerowany makaron ułóż w naczyniu żaroodpornym. Polej go sosem. Wstaw naczynie do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 30 min w temp. 180°C.Źródło: Bella Relaks