Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort cannelloni z mięsem i sosem"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3887
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1018
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3887
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1018
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Makaron ugotuj na pół twardo (al dente) w osolonej wodzie. Osącz na durszlaku.
Mięso opłucz, drobniutko pokrój. Oprósz solą, pieprzem, papryką. Oczyść strąki papryki, pokrój na małe kawałeczki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć mięso, chwilę smaż, mieszając. Dodaj pokrojoną paprykę. Smaż razem ok. 15 minut.
Oczyść, umyj i drobno pokrój pieczarki. Włóż do mięsa i znów smaż chwilę. Zalej śmietaną. Duś, aż będą miękkie, a sos odparuje. Zdejmij patelnię z ognia, lekko ostudź. Wbij surowe jajko, wsyp połowę startego żółtego sera. Wymieszaj i przypraw. Rurki makaronowe przekrój na pół. Każdą połówkę nadziej farszem mięsnym.
Sos: masło rozpuść w rondelku. Wsyp mąkę, rozprowadź śmietaną. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Zdejmij z ognia, wsyp resztę startego żółtego sera, wbij żółtko. Wymieszaj, przypraw solą, pieprzem, mieloną gałką muszkatołową.
Faszerowany makaron ułóż w naczyniu żaroodpornym. Polej go sosem. Wstaw naczynie do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 30 min w temp. 180°C.Źródło: Bella Relaks