Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinakowo- pomidorowo- cukiniowy.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 16
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 110
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 131
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 132
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 16
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 110
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 131
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 132
Składniki
Makaron ustawiłam w okrąglej blasze wyłożonej papierem. Na oliwie zeszkliłam delikatnie czosnek i dodałam szpinak. miałam mrożony, bo nie dostałam zielonego. Gdy szpinak się chwile przesmaży dodałam pieprz, gałkę muszkatołową a po wyłączeniu ognia śmietanę. Miałam jeszcze serek wiejski. Polecam też fetę i inne. Sos powinien być dosyć rzadki, bo makaron jest nie ugotowany. Sos wlałam do rurek.
Pokrojona cebulę zeszkliłam na oliwie i dodałam pokrojoną cukinię, papryczki chili i posiekany czosnek i anchoviesy. Gdy warzywa się przyrumieniły wlałam sos pomidorowy. Poddusiłam całość, pod koniec posoliłam i dodałam posiekana bazylię. Tez nie gęsty sos wlałam do rurek.
Na wierzchu ułozyłam plastry mozzarella i patisonki do dekoracji. Całość zapiekałam 50 minut w 175 stopniach.
Głód mnie pospieszał i rozcięłam ją gorąca, oczywiście lepiej się kroi po pół godzinie- będzie ciepła. Smacznego :)