Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z młodej kapusty z szynką pod serem
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6330
Polecam.
Odsłon: 353
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6330
Polecam.
Odsłon: 353
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 357
Składniki
Pokroiłam w kostkę kapustę, szynkę i cebulę.
Najpierw posmażyłam na smalcu cebulę, potem dodałam szynkę i gdy się zrumieni dodałam kapustę, pokrojonego pomidora i odrobinę wody na dno. Jeszcze liść, ziele i pieprz- sól zawsze dodaje na koniec. Po około pół godziny kapusta powinna być już miękka, po wyłączeniu ognia dodałam koperek i sól.
W między czasie usmażyłam naleśniki, dodałam kurkumy dla zdrowia i koloru. Około 8 sztuk powinno wystarczyć.
Każdego naleśnika przykrywałam warstwą kapusty z szynką i posypywałam żółtym serem. Torcik trafił do piekarnika na 45 minut w 175 stopniach . Osłoniłam go od góry papierem do pieczenia aby ser się nie spalił.
Smacznego :)