Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z młodej kapusty z szynką pod serem
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17268
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 445
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 72
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 165
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 176
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17268
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 445
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 72
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 165
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 176
Składniki
Pokroiłam w kostkę kapustę, szynkę i cebulę.
Najpierw posmażyłam na smalcu cebulę, potem dodałam szynkę i gdy się zrumieni dodałam kapustę, pokrojonego pomidora i odrobinę wody na dno. Jeszcze liść, ziele i pieprz- sól zawsze dodaje na koniec. Po około pół godziny kapusta powinna być już miękka, po wyłączeniu ognia dodałam koperek i sól.
W między czasie usmażyłam naleśniki, dodałam kurkumy dla zdrowia i koloru. Około 8 sztuk powinno wystarczyć.
Każdego naleśnika przykrywałam warstwą kapusty z szynką i posypywałam żółtym serem. Torcik trafił do piekarnika na 45 minut w 175 stopniach . Osłoniłam go od góry papierem do pieczenia aby ser się nie spalił.
Smacznego :)