Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tortellini z ricottą i pomidorami"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 127
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 116
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 127
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 116
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę, sól i 3 jajka, następnie zagnieć ciasto ręcznie, aby stało się elastyczne. Zawiń w folię i odłóż na godzinę.
Połącz wszystkie nadzienia, wymieszaj, przypraw do smaku.
Podziel ciasto na 2-3 części, każdą cienko rozwałkuj i pokrój na kwadraty o boku 9 cm. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Pośrodku każdego ułóż czubatą łyżeczkę nadzienia. Składaj każdy kwadrat na pół po przekątnej i zaciśnij brzegi. Połącz i sklej końce.
Wrzuć pierożki do osolonego wrzątku i gotuj 2 minuty, po czym odcedź.
Rozgrzej masło na patelni, zdejmij z ognia, dodaj sok, oliwę, bazylię, pomidorki. Przełóż pierożki na talerze, polej sosem, posyp parmezanem.Źródło: Olivia