Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tortellini z sosem z awokado"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Wrzuć tortellini do wrzącej posolonej wody i mieszaj, aby nie przykleiły się do dna. Ugotuj je al-dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedź, skrop małą ilością oliwy, ostrożnie wymieszaj i przykryj.
Awokado przekrój na pół i wyjmij pestkę. Umyj rukolę i osusz papierowym ręcznikiem. Paprykę i cebulę oczyść i pokrój w mniejsze kawałki.
Jedną połowę awokado włóż do miksera, dodaj 2/3 rukoli, pokrojoną paprykę, posiekaną dymkę, 15 dag parmezanu i resztę oliwy. Pod koniec dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj.
Sos wlej do dużej, głębokiej patelni, dodaj drugą, drobno pokrojoną połowę awokado, dopraw wegetą, pieprzem, wrzuć ugotowane pierożki i wszystko razem wymieszaj. Przed podaniem posyp resztą parmezanu i udekoruj rukolą.Źródło: Na żywo