Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Mąkę przesiewamy, robimy dołek dodajemy tłuszcz i sól. Zagniatamy elastyczne ciasto, stopniowo dolewając wodę. Formujemy je w kulę, przykrywamy i jeśli mamy czas czekamy około pół godziny. Ciasto dzielimy na 8 części bądź więcej i formujemy kule nie większe niż piłka tenisowa. Rozwałkowujemy na grubośc 1 mm, kładziemy pod przykryciem jeden na drugim. Smażymy na bardzo rozgrzanej patelni z dwóch stron(BEZ TŁUSZCZU!!!) około 30 sekund
Cebulę, pomidory i ogórki kroimy w plastry. Sałatę rwiemy na kawałki a paprykę kroimy w paski.
Majonez i ketchup mieszamy, dodajemy do smaku przyprawy: pieprz, sól, paprykę słodką i ostrą.
Kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w paski, wrzucamy do miski, zalewamy jogurtem z solą, pieprzem i połową opakowania gyros, dobrze mieszamy. Marynujemy pół godziny w lodówce. Warzywa kroimy w plastry. W misce przygotowujemy sos. Zamarynowane mięso smażymy kilka minut. Na suchej patelni podgrzewamy tortille, zawijamy je z plastrami warzyw i polewamy sosem.