Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414443
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414443
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2304
Składniki
1. ziemniaki obrać, pokroic w kostkę, ugotować w lekko osolonej wodzie, 2. cebule pokroić, poddusić na oleju, dodać ziemniaki i fasolkę, smażyć chwilę, zeby ziemniaki podpiekły się, 3. jajka wymieszać ze śmietaną, dodać przyprawę do ziemniaków lub sól i pieprz, 4. masę jajeczną wymieszać z ziemniakami, na patelni rozgrzać olej, wylać masę, smazyć na małym ogniu, jak masa zetnie się od spodu, można przewrócić tortillę na drugą stronę lub wstawić na chwilę do nagrzanego piekarnika, na koniec posypać serem i poczekać aż się rozpuści, smacznego