Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczana tortilla de patatas klasyczna wg przepisu Macieja Kuronia. Można dodać warzywa jakie kto lubi.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 833
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22891
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15306
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 833
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22891
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15306
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną cebulą, dodać ziemniaki i smażyć, mieszając żeby się nie przypaliły, pod koniec smażenia doprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Do dużej miski wbić jajka i roztrzepać na jednolitą masę.Przestudzone ziemniaki wrzucić do masy jajecznej i wymieszać.
Na patelni rozgrzać oliwę i wlać ziemniaki z jajkami. W czasie smażenia poruszać energicznie patelnią żeby placek nie przywarł do dna. Kiedy powierzchnia potrawy się zetnie przykładamy talerz większy od patelni i obracamy patelnię aby tortilla wypadła na talerz. Kroimy na porcje i podajemy np. z duszonymi warzywami.