Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad - tortilla nadziewana smażonymi warzywami ( cukinia, pomidory, papryka, cebula) z dodatkiem
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15861
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 549
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15861
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 549
Składniki
Czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać czosnek, chwilę przesmażyć i dodać warzywa. Smażyć warzywa około 15 minut. W tym czasie puszczą dużo wody, więc trzeba się jej pozbyć, żeby nie były za mokre - ja robiłam to za pomocą ręcznika kuchennego. Warzywa doprawić solą i pieprzem, dodać oregano. Lekko przestudzić Tortille smarować hummusem, na to wyłożyć warzywa i pokrojoną w kostkę fetę. Zawijać w rulony ( z uprzednio zawiniętymi bokami do wewnątrz, żeby warzywa nie wypadły. Następnie zwinięte tortille podsmażyć na suchej patelni albo z odrobiną oleju.