Do góry

Dania główne Przepis na:

Tortilla z hummusem, warzywami i fetą

Tortilla z hummusem, warzywami i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 259 Ocena: 2928

Dodano:

Odsłon: 10013

Szybki obiad - tortilla nadziewana smażonymi warzywami ( cukinia, pomidory, papryka, cebula) z dodatkiem

Składniki

  • 5 tortilli
  • 1 opakowanie gotowej mieszanki warzyw ( węgierska, meksykańska)
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 200 g hummusu ( ja miałam z dodatkiem pomidorów suszonych ale może być klasyczny)
  • 150 g sera feta
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tortilla z hummusem, warzywami i fetą

Przygotowanie

  1. Czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać czosnek, chwilę przesmażyć i dodać warzywa.
    Smażyć warzywa około 15 minut. W tym czasie puszczą dużo wody, więc trzeba się jej pozbyć, żeby nie były za mokre - ja robiłam to za pomocą ręcznika kuchennego.
    Warzywa doprawić solą i pieprzem, dodać oregano. Lekko przestudzić
    Tortille smarować hummusem, na to wyłożyć warzywa i pokrojoną w kostkę fetę.
    Zawijać w rulony ( z uprzednio zawiniętymi bokami do wewnątrz, żeby warzywa nie wypadły.
    Następnie zwinięte tortille podsmażyć na suchej patelni albo z odrobiną oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń