Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad - tortilla nadziewana smażonymi warzywami ( cukinia, pomidory, papryka, cebula) z dodatkiem
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3901
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19839
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2975
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4132
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3901
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19839
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2975
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4132
Składniki
Czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać czosnek, chwilę przesmażyć i dodać warzywa. Smażyć warzywa około 15 minut. W tym czasie puszczą dużo wody, więc trzeba się jej pozbyć, żeby nie były za mokre - ja robiłam to za pomocą ręcznika kuchennego. Warzywa doprawić solą i pieprzem, dodać oregano. Lekko przestudzić Tortille smarować hummusem, na to wyłożyć warzywa i pokrojoną w kostkę fetę. Zawijać w rulony ( z uprzednio zawiniętymi bokami do wewnątrz, żeby warzywa nie wypadły. Następnie zwinięte tortille podsmażyć na suchej patelni albo z odrobiną oleju.