Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad - tortilla nadziewana smażonymi warzywami ( cukinia, pomidory, papryka, cebula) z dodatkiem
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1527
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1367
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1166
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1527
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1367
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1166
Składniki
Czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać czosnek, chwilę przesmażyć i dodać warzywa. Smażyć warzywa około 15 minut. W tym czasie puszczą dużo wody, więc trzeba się jej pozbyć, żeby nie były za mokre - ja robiłam to za pomocą ręcznika kuchennego. Warzywa doprawić solą i pieprzem, dodać oregano. Lekko przestudzić Tortille smarować hummusem, na to wyłożyć warzywa i pokrojoną w kostkę fetę. Zawijać w rulony ( z uprzednio zawiniętymi bokami do wewnątrz, żeby warzywa nie wypadły. Następnie zwinięte tortille podsmażyć na suchej patelni albo z odrobiną oleju.