Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dla osób, które nie spędzają w kuchni dużo czasu! Tylko kilka składników! Zdrowo i smacznie! Posiłek idealny na szybki obiad lub kolację! Więcej przepisów na tortille na zimno lub na ciepło znajdziesz na naszym kanale.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Składniki
Do mięsa dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę czosnku w proszku, łyżeczkę słodkiej papryki, łyżeczkę ostrej papryki, łyżeczkę wędzonej papryki oraz szczyptę kurkumy. Całość zalewamy maślanką, mieszamy, następnie odstawiamy na godzinę.
Tak przygotowane mięso wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Do dużej miski dodajemy przecier pomidorowy, powidła, sos sojowy oraz dwie łyżeczki wędzonej papryki. Mieszamy. Następnie do miski z sosem dodajemy upieczonego kurczaka pokrojonego na mniejsze kawałki.
Mięso wykładamy na środek tortilli pozostawiając 2-3 cm wolne od brzegu. Zawijamy do środka najpierw boki a potem dolną i górną krawędź placka.
Tortillę podgrzewamy w piekarniku przez około 10 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.