Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla zapiekana z mięsem mielonym i pieczarkami
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8233
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 443
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8233
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 443
Składniki
Pieczarki pokroić podsmażyć na odrobinie oleju. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem i zdjąć z patelni. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą pieprzem oraz słodką papryką. Smażymy przez chwilę, aż mięso straci swój surowy kolor. Dodajemy paprykę, podsmażone wcześniej pieczarki, koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Na środku każdej tortilli wykładamy farsz, posypujemy odrobiną sera i zwijamy. ( Sposób zwijania zobaczycie w filmie poniżej.) Przekładamy do blaszki wysmarowanej odrobiną oleju. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut. U mnie pierwsze 10 minut pod przykryciem. Smacznego!.