Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla zapiekana z mięsem mielonym i pieczarkami
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 65
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1332
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 271
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 54
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 65
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1332
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 271
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 54
Składniki
Pieczarki pokroić podsmażyć na odrobinie oleju. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem i zdjąć z patelni. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą pieprzem oraz słodką papryką. Smażymy przez chwilę, aż mięso straci swój surowy kolor. Dodajemy paprykę, podsmażone wcześniej pieczarki, koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Na środku każdej tortilli wykładamy farsz, posypujemy odrobiną sera i zwijamy. ( Sposób zwijania zobaczycie w filmie poniżej.) Przekładamy do blaszki wysmarowanej odrobiną oleju. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut. U mnie pierwsze 10 minut pod przykryciem. Smacznego!.