Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla zapiekana z mięsem mielonym i pieczarkami
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 888
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5484
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8666
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17777
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 888
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5484
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8666
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17777
 
         
         
                Składniki
Pieczarki pokroić podsmażyć na odrobinie oleju. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem i zdjąć z patelni. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą pieprzem oraz słodką papryką. Smażymy przez chwilę, aż mięso straci swój surowy kolor. Dodajemy paprykę, podsmażone wcześniej pieczarki, koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Na środku każdej tortilli wykładamy farsz, posypujemy odrobiną sera i zwijamy. ( Sposób zwijania zobaczycie w filmie poniżej.) Przekładamy do blaszki wysmarowanej odrobiną oleju. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut. U mnie pierwsze 10 minut pod przykryciem. Smacznego!.