Do góry

Dania główne Przepis na:

Tortilla ziemniaczana

Tortilla ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 344

Dodano:

Odsłon: 647

Przepis jest bardzo prosty, stosowane produkty, które są zawsze w lodówce. Okazuje się, że całkiem sporo i satysfakcjonujące, można podgrzać w kuchence mikrofalowej! Czego jeszcze potrzebujesz? Gotuj - pokochasz to!

Składniki

  • Ziemniak - 500 g
  • cebula - 1 szt
  • jajka - 5 szt.
  • Sól
  • Pieprz
  • ser - 100 g
  • kiełbasa - 3 plastry
  • olej roślinny do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrój ziemniaki i cebulę i smaż je na średnim ogniu, aż będą ugotowane (10-15 minut). Potem mała szpachelka z ziemniakami. W misce wymieszaj jajka, dodaj sól i pieprz, a następnie ugotowane ziemniaki.

  2. Nasmaruj patelnię niewielką ilością oleju i zalej połowę mieszanki ziemniaczanej z jajkiem, aby ogień był nieco poniżej średniej. Ponownie włóż tarty ser, kiełbasę i tarty ser, na wierzch drugą połowę mieszanki jajeczno-ziemniaczanej. Przykryj i smaż przez 5 minut. Za pomocą talerza odwróć ciasto i smaż przez kolejne 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń