Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty, stosowane produkty, które są zawsze w lodówce. Okazuje się, że całkiem sporo i satysfakcjonujące, można podgrzać w kuchence mikrofalowej! Czego jeszcze potrzebujesz? Gotuj - pokochasz to!
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 990
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7251
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 990
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7251
Składniki
Pokrój ziemniaki i cebulę i smaż je na średnim ogniu, aż będą ugotowane (10-15 minut). Potem mała szpachelka z ziemniakami. W misce wymieszaj jajka, dodaj sól i pieprz, a następnie ugotowane ziemniaki.
Nasmaruj patelnię niewielką ilością oleju i zalej połowę mieszanki ziemniaczanej z jajkiem, aby ogień był nieco poniżej średniej. Ponownie włóż tarty ser, kiełbasę i tarty ser, na wierzch drugą połowę mieszanki jajeczno-ziemniaczanej. Przykryj i smaż przez 5 minut. Za pomocą talerza odwróć ciasto i smaż przez kolejne 5 minut.