Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię domowe tortille z kurczakiem w gyrosie i chrupiącą kapustą pekińską. Piersi z kurczaka kroję w cienkie paseczki, wlewam oliwkę i zasypuję przyprawą do gyrosa. Gotowe placki kładę na stole i rozkładam składniki, każdy osobno.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 572
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 241
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 47
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 65
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 572
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 241
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 47
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 65
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski. Kładziemy na patelnię wlewamy oliwkę i sypiemy przyprawę gyros. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Nie dolewamy wody. W między czasie paprykę i ogórka szatkujemy. Kapustę cienko kroimy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser żółty trzemy na tarce o drobnych oczkach.