Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię domowe tortille z kurczakiem w gyrosie i chrupiącą kapustą pekińską. Piersi z kurczaka kroję w cienkie paseczki, wlewam oliwkę i zasypuję przyprawą do gyrosa. Gotowe placki kładę na stole i rozkładam składniki, każdy osobno.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414006
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2220
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414006
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2220
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski. Kładziemy na patelnię wlewamy oliwkę i sypiemy przyprawę gyros. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Nie dolewamy wody. W między czasie paprykę i ogórka szatkujemy. Kapustę cienko kroimy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser żółty trzemy na tarce o drobnych oczkach.