Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię domowe tortille z kurczakiem w gyrosie i chrupiącą kapustą pekińską. Piersi z kurczaka kroję w cienkie paseczki, wlewam oliwkę i zasypuję przyprawą do gyrosa. Gotowe placki kładę na stole i rozkładam składniki, każdy osobno.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15623
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4699
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2898
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15623
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4699
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2898
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski. Kładziemy na patelnię wlewamy oliwkę i sypiemy przyprawę gyros. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Nie dolewamy wody. W między czasie paprykę i ogórka szatkujemy. Kapustę cienko kroimy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser żółty trzemy na tarce o drobnych oczkach.