Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię domowe tortille z kurczakiem w gyrosie i chrupiącą kapustą pekińską. Piersi z kurczaka kroję w cienkie paseczki, wlewam oliwkę i zasypuję przyprawą do gyrosa. Gotowe placki kładę na stole i rozkładam składniki, każdy osobno.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5804
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 302
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5804
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 302
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski. Kładziemy na patelnię wlewamy oliwkę i sypiemy przyprawę gyros. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Nie dolewamy wody. W między czasie paprykę i ogórka szatkujemy. Kapustę cienko kroimy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser żółty trzemy na tarce o drobnych oczkach.