Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię domowe tortille z kurczakiem w gyrosie i chrupiącą kapustą pekińską. Piersi z kurczaka kroję w cienkie paseczki, wlewam oliwkę i zasypuję przyprawą do gyrosa. Gotowe placki kładę na stole i rozkładam składniki, każdy osobno.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11107
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 280
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 381
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11107
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 280
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 381
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski. Kładziemy na patelnię wlewamy oliwkę i sypiemy przyprawę gyros. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Nie dolewamy wody. W między czasie paprykę i ogórka szatkujemy. Kapustę cienko kroimy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser żółty trzemy na tarce o drobnych oczkach.