Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste domowe tortille z serem i ziemniakami. Chrupiąca przekąska z piekarnika. Tylko naturalne, łatwo dostępne składniki. Szybko i smacznie! Pięć minut w kuchni i gotowe! Domowy posiłek lepszy niż fast food!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 788
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 641
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13524
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 788
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 641
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13524
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2862
Składniki
Ugotowane ziemniaki kroimy w dużą kostkę.
W miseczce łączymy śmietanę, sprasowane ząbki czosnku, płaską łyżeczkę soli oraz płaską łyżeczkę pieprzu.
Tortillę smarujemy sosem śmietanowym pozostawiając około 2 cm odstępu od brzegu placka. Na środek wykładamy pokrojone ziemniaki, garść tartej mozzarelli i posypujemy prażoną cebulką.
Zawijamy do środka najpierw boki tortilli a potem dolne krawędzie.
Placki wypełnione farszem układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 10 minut w 180 stopniach z funkcją grillowania od góry. Smacznego!