Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortille ziemniaczane, miękkie i elastyczne placki, które przygotujesz tylko z dwóch składników. Są doskonałe zaraz po przygotowaniu jak i odgrzewane.
garnek, patelnia, tłuczek do ziemniaków lub praska do ziemniaków, wałek
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 105
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 63
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 40
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 75
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 105
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 63
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 40
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki ugotuj w wodzie z solą. Odstaw do wystygnięcia. Zimne ziemniaki dokładnie potłucz lub przeciśnij przez praskę do ziemniaków. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Uformuj kulę, następnie podziel ją na 8 części. Każdą z części rozwałkuj na cienkie placki. W czasie wałkowania podsypuj mąką, ciasto się może lepić. Smaż na suchej patelni.