Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortille ziemniaczane, miękkie i elastyczne placki, które przygotujesz tylko z dwóch składników. Są doskonałe zaraz po przygotowaniu jak i odgrzewane.
garnek, patelnia, tłuczek do ziemniaków lub praska do ziemniaków, wałek
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6733
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 221
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 160
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 412
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6733
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 221
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 160
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 412
Składniki
Ziemniaki ugotuj w wodzie z solą. Odstaw do wystygnięcia. Zimne ziemniaki dokładnie potłucz lub przeciśnij przez praskę do ziemniaków. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Uformuj kulę, następnie podziel ją na 8 części. Każdą z części rozwałkuj na cienkie placki. W czasie wałkowania podsypuj mąką, ciasto się może lepić. Smaż na suchej patelni.