Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortille ziemniaczane, miękkie i elastyczne placki, które przygotujesz tylko z dwóch składników. Są doskonałe zaraz po przygotowaniu jak i odgrzewane.
garnek, patelnia, tłuczek do ziemniaków lub praska do ziemniaków, wałek
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15911
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4819
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15911
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4819
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Składniki
Ziemniaki ugotuj w wodzie z solą. Odstaw do wystygnięcia. Zimne ziemniaki dokładnie potłucz lub przeciśnij przez praskę do ziemniaków. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Uformuj kulę, następnie podziel ją na 8 części. Każdą z części rozwałkuj na cienkie placki. W czasie wałkowania podsypuj mąką, ciasto się może lepić. Smaż na suchej patelni.