Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty z szynką, ananasem, oliwkami i mocno ziołowym sosem pomidorowym. Proste, ale pełne smaków danie.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 110
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 95
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 110
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 95
Składniki
Na początku przygotowujemy sos pomidorowy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Smażymy na oleju, aż się zeszkli. Dodajemy passatę, zioła i przyprawy. Smażymy na niedużym ogniu, aż sos będzie gęsty. Odstawiamy do ostudzenia. Połowę chleba tostowego rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy sosem, układamy szynkę, ananasa, oliwki, papryki i na górze ser. Przykrywamy pozostałym chlebem. Zapiekamy w tosterze, aż do mocnego zarumienienia. Podajemy od razu.