Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic dodać nic ująć, najlepsze gołąbki w polskiej kuchni.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6552
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240287
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2332
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 377
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6552
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240287
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2332
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 377
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Składniki
Ryż gotować w lekko osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić i przestudzić. Cebule pokroić w drobną kosteczkę i zrumienić na oleju. W misie umieścić mięso, dodać cebulę, ryż, jajko oraz przyprawy. Masę mięsną wyrobić jak na kotlety mielone. Wyciąć głąb z kapusty. Oddzielić liście i sparzyć w gotującej się wodzie odrobiną soli oraz oleju. Ściąć nerwy z liści. Masę mięsną układać na liściach kapusty, złożyć brzegi do środka i zwinąć w rulon. W naczyniu żaroodpornym ułożyć gołąbki. Zalać przygotowanym sosem pomidorowym i dusić pod przykryciem w piekarniku ok godziny w 190°C. W razie potrzeby dolać troszkę wody. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem Smacznego
SOS Zagotować bulion, dodać przecier pomidorowy. Gotować przez dwie minuty na wolnym ogniu. Zagęścić mąką połączoną z zimną wodą.