Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic dodać nic ująć, najlepsze gołąbki w polskiej kuchni.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22335
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13770
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43270
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 530
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 453
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22335
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13770
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43270
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 530
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 453
Składniki
Ryż gotować w lekko osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić i przestudzić. Cebule pokroić w drobną kosteczkę i zrumienić na oleju. W misie umieścić mięso, dodać cebulę, ryż, jajko oraz przyprawy. Masę mięsną wyrobić jak na kotlety mielone. Wyciąć głąb z kapusty. Oddzielić liście i sparzyć w gotującej się wodzie odrobiną soli oraz oleju. Ściąć nerwy z liści. Masę mięsną układać na liściach kapusty, złożyć brzegi do środka i zwinąć w rulon. W naczyniu żaroodpornym ułożyć gołąbki. Zalać przygotowanym sosem pomidorowym i dusić pod przykryciem w piekarniku ok godziny w 190°C. W razie potrzeby dolać troszkę wody. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem Smacznego
SOS Zagotować bulion, dodać przecier pomidorowy. Gotować przez dwie minuty na wolnym ogniu. Zagęścić mąką połączoną z zimną wodą.