Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutkie .....w sam raz na obfity obiadek rodzinny:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 614
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 299
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1508
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 614
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 299
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1508
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmielić lub przecisnąć przez praskę. Składniki ciasta połączyć i zagnieść po czym odstawić na 10 minut.
Posiekaną drobno cebulę zeszklić na oleju. Do cebuli dodać mięso i usmażyć. Kolejno wlać bulion i lekko ostudzić .Masę mięsną wyrobić z bułką tartą i jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Z ciasta ziemniaczanego uformować wałek i pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć i nałożyć nadzienie mięsne. Ciasto starannie zlepić w kulkę tak, aby mięso podczas gotowania nie wypłynęło. Pyzy gotować przez 10-15 minut w osolonym wrzątku. Gotowe wyjąć i odsączyć.
Boczek pokroić i podsmażyć z cebulką i polać gotowe pyzy. SMACZNEGO :)))