Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutkie .....w sam raz na obfity obiadek rodzinny:)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5688
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 72
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 106
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 603
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5688
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 72
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 106
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 603
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmielić lub przecisnąć przez praskę. Składniki ciasta połączyć i zagnieść po czym odstawić na 10 minut.
Posiekaną drobno cebulę zeszklić na oleju. Do cebuli dodać mięso i usmażyć. Kolejno wlać bulion i lekko ostudzić .Masę mięsną wyrobić z bułką tartą i jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Z ciasta ziemniaczanego uformować wałek i pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć i nałożyć nadzienie mięsne. Ciasto starannie zlepić w kulkę tak, aby mięso podczas gotowania nie wypłynęło. Pyzy gotować przez 10-15 minut w osolonym wrzątku. Gotowe wyjąć i odsączyć.
Boczek pokroić i podsmażyć z cebulką i polać gotowe pyzy. SMACZNEGO :)))