Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, jakich przypraw użyjemy. W ciągu 45 minut bez zbytniego wkładu pracy mamy coś na dobry obiad lub wizytę gości.
Blacha do pieczenia
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 24
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 4409
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 659
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 205
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2057
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 24
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 4409
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 659
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 205
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2057
Składniki
Udka skrapiamy sokiem z limonki, a następnie posypujemy ze wszystkich stron papryką, czosnkiem i chili. Korzeń imbiru obieramy i trzemy na tarce na średnich oczkach. Nacieramy nim udka. Pozostawiamy na pół godziny.
Po upływie pół godziny masujemy wszystkie udka z przyprawami i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy na blasze około 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza na opcji góra -dół. Podajemy z ziemniakami ryżem.