Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, jakich przypraw użyjemy. W ciągu 45 minut bez zbytniego wkładu pracy mamy coś na dobry obiad lub wizytę gości.
Blacha do pieczenia
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2675
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101925
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6315
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2675
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101925
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6315
Składniki
Udka skrapiamy sokiem z limonki, a następnie posypujemy ze wszystkich stron papryką, czosnkiem i chili. Korzeń imbiru obieramy i trzemy na tarce na średnich oczkach. Nacieramy nim udka. Pozostawiamy na pół godziny.
Po upływie pół godziny masujemy wszystkie udka z przyprawami i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy na blasze około 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza na opcji góra -dół. Podajemy z ziemniakami ryżem.