Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, jakich przypraw użyjemy. W ciągu 45 minut bez zbytniego wkładu pracy mamy coś na dobry obiad lub wizytę gości.
Blacha do pieczenia
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15889
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 90
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 248
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 79
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 329
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15889
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 90
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 248
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 79
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 329
Składniki
Udka skrapiamy sokiem z limonki, a następnie posypujemy ze wszystkich stron papryką, czosnkiem i chili. Korzeń imbiru obieramy i trzemy na tarce na średnich oczkach. Nacieramy nim udka. Pozostawiamy na pół godziny.
Po upływie pół godziny masujemy wszystkie udka z przyprawami i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy na blasze około 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza na opcji góra -dół. Podajemy z ziemniakami ryżem.