Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, jakich przypraw użyjemy. W ciągu 45 minut bez zbytniego wkładu pracy mamy coś na dobry obiad lub wizytę gości.
Blacha do pieczenia
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4593
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418039
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4593
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418039
Składniki
Udka skrapiamy sokiem z limonki, a następnie posypujemy ze wszystkich stron papryką, czosnkiem i chili. Korzeń imbiru obieramy i trzemy na tarce na średnich oczkach. Nacieramy nim udka. Pozostawiamy na pół godziny.
Po upływie pół godziny masujemy wszystkie udka z przyprawami i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy na blasze około 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza na opcji góra -dół. Podajemy z ziemniakami ryżem.