Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, jakich przypraw użyjemy. W ciągu 45 minut bez zbytniego wkładu pracy mamy coś na dobry obiad lub wizytę gości.
Blacha do pieczenia
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26699
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 223
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 38
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26699
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 223
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 38
Składniki
Udka skrapiamy sokiem z limonki, a następnie posypujemy ze wszystkich stron papryką, czosnkiem i chili. Korzeń imbiru obieramy i trzemy na tarce na średnich oczkach. Nacieramy nim udka. Pozostawiamy na pół godziny.
Po upływie pół godziny masujemy wszystkie udka z przyprawami i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy na blasze około 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza na opcji góra -dół. Podajemy z ziemniakami ryżem.