Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jednogarnkowe, sycące danie, które składa się z papryki, cebuli i pomidorów - mniej więcej w równych ilościach - duszone na smalcu. Może również zawierać dodatek mięsa lub kiełbasy.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15910
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4819
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15910
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4819
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Składniki
Paprykę pokrój w paski, cebulę w piórka. Pomidory sparz i obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki.
W szerokim rondlu rozgrzej smalec i zeszklij cebulę. Dodaj łyżeczkę papryki w proszku, zamieszaj. Dzięki papryce tłuszcz wydobędzie głęboki smak i aromat suszonej papryki . Po chwili dodaj świeżą paprykę i pokrojoną w plastry kiełbasę. Następnie pomidory i rozdrobniony czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Na początku duś leczo parę minut pod przykrywką, następnie ściągnij przykrywkę, żeby odparować nadmiar płynu. Papryka powinna być miękka, ale nie rozgotowana.
Smacznego!