Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jednogarnkowe, sycące danie, które składa się z papryki, cebuli i pomidorów - mniej więcej w równych ilościach - duszone na smalcu. Może również zawierać dodatek mięsa lub kiełbasy.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Paprykę pokrój w paski, cebulę w piórka. Pomidory sparz i obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki.
W szerokim rondlu rozgrzej smalec i zeszklij cebulę. Dodaj łyżeczkę papryki w proszku, zamieszaj. Dzięki papryce tłuszcz wydobędzie głęboki smak i aromat suszonej papryki . Po chwili dodaj świeżą paprykę i pokrojoną w plastry kiełbasę. Następnie pomidory i rozdrobniony czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Na początku duś leczo parę minut pod przykrywką, następnie ściągnij przykrywkę, żeby odparować nadmiar płynu. Papryka powinna być miękka, ale nie rozgotowana.
Smacznego!