Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz jeść zapiekanki w przydrożnych budkach? Taką pyszną przekąskę możesz zrobić także w domu, z dużą ilością pieczarek, serem, ketchupem oraz prażoną cebulką. Sprawdź nasz przepis na chrupiące zapiekanki! Więcej na: smacznebodomowe.pl
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34892
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16407
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34892
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16407
Składniki
• Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce • Do startych pieczarek dodajemy pół szklanki wody i gotujemy przez 15-20 minut • Po ugotowaniu odsączamy nadmiar wody z pieczarek (np. przez sitko), przyprawiamy i dodajemy 3 łyżki śmietany 18% • Na przekrojonych na pół bagietkach układamy równą warstwę pieczarek i posypujemy tartym serem • Zapiekanki pieczemy w 180 stopniach aż bułki będą chrupiące oraz roztopi się ser (około 12 minut) • Upieczone zapiekanki polewamy ketchupem i posypujemy prażoną cebulką