Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co jakiś czas robię porządek w lodówce, czego efektem są kombinowane, resztkowe potrawy na szybko :- ) Dziś są to torttille z gyrosem :-)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5758
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9569
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5758
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9569
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Składniki
Na kupionych, gotowych plackach tortilli, rozsmarowałem nieco serka topionego i nałożyłem warstwę pozostałej po grillowaniu sałatki gyros.
Dołożyłem po parówce i kilka plastrów żółtego sera, a następnie zawinąłem placki i 10 minut piekłem je w nagrzanym do 200* C piekarniku.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Tak przygotowane tortille będą chrupiące, bo takie lubimy z żoną, ale można też przed pieczeniem każdą z osobna zawinąć w folię aluminiową, wtedy będą bardziej elastyczne :-) Jako dodatku użyłem sosu czosnkowego, na który przepis można znaleźć tutaj: ttp://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)