Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mięsa mielonego, pomidorów i ziemniaków stworzymy danie, które nie wymaga zbyt wiele pracy. Zapewniam, że będzie zawsze chętnie widziane przez domowników.
tarka, naczynie żaroodporne, piekarnik
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2368
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4466
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1479
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 426
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2368
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4466
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1479
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 426
Składniki
1. Obrać i umyć ziemniaki oraz ugotować je w posolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i ugnieść wraz z masłem na puree. 2. Cebule i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oliwie. 3. Dodać mięso i smażyć do zarumienienia. 4. Dodać pomidory w puszce, szczypiorek oraz przyprawy. Dusić aż do odparowania wody, ok 10 minut. 5. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. 6. Ser żółty zetrzeć.
7. Gotowe mięso z warzywami przełożyć do naczynia żaroodpornego. 8. Nałożyć pokrojone pomidory i posypać serem.
9. Na wierzch nałożyć łyżką ziemniaki i lekko je ugnieść. Posypać resztą sera. 10. Piec przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 225°C na góra-dół.
Smacznego! :)