Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mięsa mielonego, pomidorów i ziemniaków stworzymy danie, które nie wymaga zbyt wiele pracy. Zapewniam, że będzie zawsze chętnie widziane przez domowników.
tarka, naczynie żaroodporne, piekarnik
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
1. Obrać i umyć ziemniaki oraz ugotować je w posolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i ugnieść wraz z masłem na puree. 2. Cebule i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oliwie. 3. Dodać mięso i smażyć do zarumienienia. 4. Dodać pomidory w puszce, szczypiorek oraz przyprawy. Dusić aż do odparowania wody, ok 10 minut. 5. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. 6. Ser żółty zetrzeć.
7. Gotowe mięso z warzywami przełożyć do naczynia żaroodpornego. 8. Nałożyć pokrojone pomidory i posypać serem.
9. Na wierzch nałożyć łyżką ziemniaki i lekko je ugnieść. Posypać resztą sera. 10. Piec przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 225°C na góra-dół.
Smacznego! :)