Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mięsa mielonego, pomidorów i ziemniaków stworzymy danie, które nie wymaga zbyt wiele pracy. Zapewniam, że będzie zawsze chętnie widziane przez domowników.
tarka, naczynie żaroodporne, piekarnik
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2134
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2134
Składniki
1. Obrać i umyć ziemniaki oraz ugotować je w posolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i ugnieść wraz z masłem na puree. 2. Cebule i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oliwie. 3. Dodać mięso i smażyć do zarumienienia. 4. Dodać pomidory w puszce, szczypiorek oraz przyprawy. Dusić aż do odparowania wody, ok 10 minut. 5. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. 6. Ser żółty zetrzeć.
7. Gotowe mięso z warzywami przełożyć do naczynia żaroodpornego. 8. Nałożyć pokrojone pomidory i posypać serem.
9. Na wierzch nałożyć łyżką ziemniaki i lekko je ugnieść. Posypać resztą sera. 10. Piec przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 225°C na góra-dół.
Smacznego! :)