Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne drobiowe mięso w niekonwencjonalnym sosie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 764
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424960
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10689
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336967
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 764
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424960
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10689
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336967
Składniki
Truskawki umyłem , osuszyłem i odszypułkowałem. Piersi po opłukaniu , pokroiłem w plastry. Rozgrzałem na patelni 2 łyżki oliwy , wrzuciłem mięso , usmażyłem z dwóch stron na złoty kolor . Pod koniec smażenia doprawiłem solą i pieprzem , zdjąłem z patelni , przełożyłem do garnka utrzymując mięso w cieple. Mąkę rozprowadziłem w szklance wody . Wlałem na patelnię , połączyłem z tłuszczem ze smażenia , dodałem wino , doprawiłem solą , pieprzem i stewią. Wrzuciłem pokrojone w kostkę truskawki , jeszcze raz zagotowałem. Mięso polałem sosem , podałem z młodymi ziemniakami.