Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne drobiowe mięso w niekonwencjonalnym sosie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25970
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3379
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1429
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25970
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3379
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1429
Składniki
Truskawki umyłem , osuszyłem i odszypułkowałem. Piersi po opłukaniu , pokroiłem w plastry. Rozgrzałem na patelni 2 łyżki oliwy , wrzuciłem mięso , usmażyłem z dwóch stron na złoty kolor . Pod koniec smażenia doprawiłem solą i pieprzem , zdjąłem z patelni , przełożyłem do garnka utrzymując mięso w cieple. Mąkę rozprowadziłem w szklance wody . Wlałem na patelnię , połączyłem z tłuszczem ze smażenia , dodałem wino , doprawiłem solą , pieprzem i stewią. Wrzuciłem pokrojone w kostkę truskawki , jeszcze raz zagotowałem. Mięso polałem sosem , podałem z młodymi ziemniakami.