Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują z czerwonym barszczykiem, ale można też zabrać je do pracy czy szkoły.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5313
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5313
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Składniki
Do mięsa dodać starty na tarce ser, drobno pokrojoną cebulkę, paprykę mieloną, pieprz i sól do smaku. Dobrze pomieszać. Wyrobić ręką, aż mięso zacznie się kleić. Drożdże wymieszać w ciepłym mleku z dodatkiem cukru. Mąkę wsypać do miseczki i dodać pokrojoną w płatki margarynę. Pomieszać i dodać pozostałe składniki. Zagnieść ciasto. Dobrze wyrobić już na stolnicy. Posypywać lekko mąką. Podzielić na 3 części. Wałkować placki i wykrawać kółka, tak jak na pierogi, tylko troszkę grubsze. Nakładać farsz i zalepiać. Formować kule. Układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Układać łączeniem do spodu. Każdy pierożek naciąć na krzyż. Lekko odchylić ciasto. Posmarować pierożki roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30-40 min. Podawać ciepłe, najlepiej z czerwonym barszczykiem. Smacznego.